Open dag instrumentenbouwers

Open dag instrumentenbouwers

Op zondag 4 november stellen tussen 10 en 17u tal van unieke instrumentenbouwers in Vlaanderen hun atelier open voor het publiek. Draailieren, doedelzakken, slagwerk, hommels, recyclage-instrumenten, violen, psalters, nyckelharpa’s,… op 4 november worden alle geheimen onthuld.


Wegens het grote succes van de open dag voor instrumentenbouwers in 2010, hebben we besloten om dit concept de verdere aandacht te geven die het verdient. Op zondag 4 november zijn alle geïnteresseerden opnieuw welkom in een aantal ateliers van instrumentenbouwers over heel Vlaanderen om zelf te gaan ontdekken hoe deze kunstenaars te werk gaan. Je kan de bouwers live aan het werk zien, vragen stellen en in sommige gevallen ook instrumenten bestellen of aankopen. Tijdens de middag van 12 tot 12u30 sluiten de meeste ateliers even de deuren.
 

Deze opendeurdag vindt plaats in het kader van recyclageproject Zwanjo & Co, opgezet door Muziekmozaïek & KUNSTWERK[t] en in samenwerking met het Forum voor Amateurkunsten.De lijst van de deelnemende instrumentenbouwers vind je hier.