Speel mee: Ghent Youth Jazz Orch.

Speel mee: Ghent Youth Jazz Orch.

Jeugd en Muziek Gent startte in januari een bigband-project voor een periode van drie jaar. Onder de artistieke leiding van Filip Verneert, directeur Muziekmozaïek, zal deze bigband met jonge en veelbelovende jazzmusici tot maximum 27 jaar, 2 projecten per jaar uitwerken. Interesse? Lees dan zeker verder.


In vijf à zes repetitiedagen/lessen/klassen zullen zij werken naar een concert(reeks) toe (op termijn met gerenommeerde dirigenten). Voor elke projectperiode (paas- en herfstvakantie) nodigen we een andere dirigent uit. Jeugd en Muziek Gent en Muziekmozaïek zijn er van overtuigd dat in het Gentse/Oost-Vlaanderen en ook daarbuiten, talrijke jonge musici belangstelling hebben deze uitdaging aante gaan. We zijn dan ook bereid deze uitdaging vorm te geven. Na de periode van drie jaar gaan we op zoek naar nieuwe andere kandidaten voor een nieuw ensemble... jonge musici.Vanaf heden is dus de start gelegd voor de eerste groep van het Ghent Youth Jazz Orchestra: GYJO.

 

Om mee te doen, moet je eerst meedoen aan de audities door het formulier (link onderaan deze pagina) spoedig in te sturen (zie adresgegevens op het formulier).  We zijn vooral nog op zoek naar trompettisten. Alle andere praktische informatie over de voorwaarden ed. vind je eveneens onderaan deze pagina.

 

Het is belangrijk te weten dat het Ghent Youth Jazz Orchestra een niet-commercieelorkest is. In de eerste plaats bieden we jonge muzikanten gratis de kans om bigbandlessen/klassen met gerenommeerde gastdirigenten te volgen en willen we dezemuziek indien mogelijk op interessante jazzpodia brengen.Als lid/muzikant van het Ghent Youth Jazz Orchestra, engageert u zich voor drie jaar, van april 2012 tot november 2014 (we organiseren 2 projecten per jaar).

 

Klik hier voor meer praktische informatie.
Klik hier voor het inschrijvingsformulier.