2.600 euro voor Music for Life

2.600 euro voor Music for Life. Dat is het bedrag dat de straatmuzikantenactie van Muziekmozaïek op zaterdag 19 december 2009 in de Gentse binnenstad opbracht voor het goede doel: de strijd tegen malaria. In tijden van crisis een héél mooi bedrag, voorwaar!


Folk- en jazzgroepen als Altjira, Poubelle, b-boa, Les Busiciens, My Groovy Sisters, Peut-être Demain, Aardvark, Cocktail Dress, Arno & Bram, Broes, EmBRIO, Rose Room Swing, Per-Jan en Onder Tafel gaven op zaterdag 19 december bij ijskoude temperaturen het beste van zichzelf in het Gentse stadscentrum. Zonder versterking, als echte straatmuzikanten, speelden zij ‘uit de hoed’, in de hoop dat menige voorbijganger zijn bijdrage zou storten in de collectebussen van Music for Life.

De vrieskou kon de muzikanten niet deren. Zij deden plichtsbewust en benevool hun ding. Zelfs Jan Hautekiet, bekend radioman én muzikant, steunde deze actie van Muziekmozaïek en speelde, met verkleumde vingers, op piano een paar nummers mee met folkgroep b-boa en het jazzensemble My Groovy Sisters. Die laatste groep deed in de Veldstraat af en toe een heuse opstopping ontstaan, omdat veel voorbijgangers bleven staan luisteren en meezingen. De Groovy's waren dan ook recordhouder van alle meespelende groepen, met maar liefst 600 ingezamelde euro's, wat het totaal op 2.600 euro voor Music for Life bracht. 

 

De jongens en meisjes van Peut-être Demain, die zelf 550 euro bijeen speelden, trokken met de cheque van Muziekmozaïek naar het glazen huis waar ze het nummer Louise van Kadril aanvroegen. 

Met dank aan alle muzikanten die meespeelden, en aan Patrick Clerens, Piet Bogaert en Dries Feys die namens Muziekmozaïek de hele actie in goede banen leidden.