Podium van Muziekmozaïek #GF17

Podium van Muziekmozaïek #GF17

Goed nieuws voor muzikanten die jazz, bigbandmuziek, folk en Nederlandstalige muziek brengen: het Podium van Muziekmozaïek is ook dit jaar weer aanwezig op de Gentse Feesten! 


lees meer

Stage voor Traditionele Volksmuziek 2017

Stage voor Traditionele Volksmuziek 2017

Kom deze zomer naar de Stage voor Traditionele Volksmuziek en dompel je helemaal onder in heerlijke folkmuziek! Vijf dagen lang verblijven maar liefst 400 muzikanten van jong tot oud in Gooik om samen muziek te spelen.


lees meer

Line-up Gooikoorts 2017

Line-up Gooikoorts 2017

Ontdek nu de volledige line-up van Gooikoorts 2017 met klinkende namen als Zigo, Kadril 40 jaar, Elanor, De Lange Zangtafel, Kongero, Rannok, Trio Dhoore, Lidija Dokuzović Trio, Coope, Boyes & Simpson, Het Brabants Volksorkest, Molsky's Mountain Drifters, SurLaBouche, Trommelfluit, Snaarmaarwaar 10 Jaar, BellónMaceiras Trio, New Road, MANdolinMAN, Dreamers' Circus, Tsuumi Sound System, Startijenn. Tot Gooikoorts ...


lees meer

Nieuw nummer van Folk

Nieuw nummer van Folk

Met de eerste zonnestralen, de onluikende natuur en stijgende temperaturen is er een nieuw magazine van Folk op komst! Ontdek het reilen en zeilen van folk en België en ver daarbuiten in beklijvende interviews, boeiende reportages, opinieteksten, achtergrondartikels en cd-recensies.


lees meer

Jong Jazztalent Gent

Jong Jazztalent Gent

Ambitieuze plannen met je jazzband? Jong Jazztalent Gent deelt o.a. een podiumplek tijdens Gent Jazz Festival 2018 én € 10.000 uit!


lees meer

De eerste Jazzmozaïek van '17

De eerste Jazzmozaïek van '17

De nieuwe Jazzmozaïek is uit! Met de winnaar van de Jazzmozaïek Award Nicolas Thys, Copper, Peter Jacquemyn, Peter Van Huffel's Gorilla MASK, Piet Verbist, B-Jazz International Contest, Mattias De Craene, 30 jaar LUCA School of Arts en veel andere artikels en CD besprekingen. Veel leesplezier!


lees meer

Wanted: folkbands voor showcase!

Wanted: folkbands voor showcase!

Wil je graag met je band op het podium staan van een folkfestival of club in Vlaanderen? Schrijf je dan in voor de tweede showcase georganiseerd door de Folkfestivalkoepel. En wie weet mag jij op zondag 19 november in Muziekclub 't Ey spelen voor een select publiek van organisatoren en folkliefhebbers. Hét moment om je band in the spotlight te zetten!


lees meer

Kom naar het Feest van de Folk

Kom naar het Feest van de Folk

Het Feest van de Folk van Muziekmozaïek vzw is een jaarlijks evenement met als doel folk en aanverwante muziekgenres te promoten.  Allerlei organisatoren zorgen van 28 april tot 7 mei 2017 voor de organisatie van een 100-tal folkevenementen. Dit jaar hebben we een eigen evenementen kalender op http://feestvandefolk.planidoo.be waarom je alle actviteiten kan ontdekken of zelf nog een kan ingeven.

 


lees meer

Tip: Seduced by harps

Tip: Seduced by harps

Zaterdag 22 april 2017 is Seduced by Harps toe aan haar dertiende editie. Het jaarlijkse Internationale Harpfestival bewees eerder al dat zij een kwaliteitsvol en gevarieerd aanbod heeft voor harpliefhebbers in de wijde omgeving.  Het programma oogt deze editie zelfs mooier dan ooit. De namiddag krijgt een nieuwe input door een co-productie met het B-Classic Festival van Vlaanderen en ’s avonds is er een mix van jazz en klassiek door harpisten met wereldfaam.


lees meer

Gooikoorts 2017 heeft jou nodig!

Gooikoorts 2017 heeft jou nodig!

Gooikoorts belooft naar jaarlijkse gewoonte weer het gezelligste festival te worden. Muzikanten van 10+ verschillenden nationaliteiten transformeren het pittoreske Gooik in een internationale folkstad gedurende het weekend van 7, 8 en 9 julli 2017. Ook jij kan meehelpen aan dit fantastisch festival. Allen daarheen!


lees meer

Internationale Folkwedstrijd “Sharq Taronalari"

Internationale Folkwedstrijd “Sharq Taronalari

A.K.A. "Melodieën uit de Oriënt"; dé tweejaarlijkse folkwedstrijd van Centraal-Azië werft enthousiaste en avontuurlijke Vlaamse folkartiesten aan die ons Vlaams folkerfgoed willen delen met meer dan 80 verschillende nationaliteiten! Dit alles in het centrum van de Oezbeekse cultuurstad Samarkand. 


lees meer

Dendermonde Folkt, 6 en 7 mei

Dendermonde Folkt, 6 en 7 mei

Op zaterdag 6 en zondag 7 mei valt er in Dendermonde heel wat te beleven in het kader van het Feest van de Folk.  Je kan er op tal van plaatsen -zowel in het centrum als tijdens huiskamerconcerten - verschillende folkgroepen gratis ontdekken.  Zaterdag zal de dag afgesloten worden met een Folkbal en op zondag kan je meespelen of meegenieten van de muziek van de Gezongen Mes. Klik hier om de flyer te bekijken met daarop het volledige programma.(recto-verso)

 


lees meer

Zelfstandige, SBK of KVR?

Zelfstandige, SBK of KVR?

Werk je regelmatig als muzikant of artiest en weet je niet goed hoe je je best laat uitbetalen? Geraak je niet uit aan de verschillende opties: zelfstandige (in bijberoep), via een SBK, met de KVR of nog op een andere manier? Doe de test en ontdek wat de meest aangewezen oplossing is voor jou!


lees meer

Gepimpte en omgevormde Gooikoorts shirts

Gepimpte en omgevormde Gooikoorts shirts

Ga naar www.2dehands.be, typ Gooikoorts in, en je ontdekt allemaal uniek gepimpte of omgevormde Gooikoorts tshirts waarop jij kan bieden.
Deze zijn ontstaan dankzij het upcycling project van Gooikoorts en met de medewerking van verschillende handige vrijwilligers.


lees meer